Helyszíneink
Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Pécs

7628 Pécs, Török István utca 13.

Email: nszf.iskola@gmail.com

Telefon: 06-72/237-587

Fax: 06 72/237-587

Web: http://www.neriszentfulopiskola.hu


Pécs megyei jogú város Baranya megye és a pécsi járás székhelye, lakossága 146 ezer fő. A település honlapja: http://www.pecs.hu/

Az új Felsőtelepi (ma Török István utcai) iskolában 1922-ben kezdődött meg a tanítás. A szénbányák működése idején elsősorban a vállalat dolgozói éltek itt, az ő gyermekeik jártak iskolába. A pécsi szénbányászat hanyatlásával párhuzamosan, a nyolcvanas évek második felétől gyorsuló ütemben nőtt e városrészekben a cigány népesség száma.

2012 szeptemberétől a Pécsi Egyházmegyének adta át a pécsi önkormányzat az iskolát, így a Budai Városkapu Iskola Török István utca telephelye önálló iskola lett.

Az Intézményben jelenleg 8 tanulócsoportban 85 gyermek tanul. Az épületben 11 osztályterem, 1 tornaterem, 1 fejlesztő szoba és 1 informatika terem szolgálja az nevelő-oktató munkát. A tantestületben 14 főállású és 2 fő részmunkaidős kolléga látja el feladatait Az alsó tagozatosok számára 2 napközis csoport, a felsősök számára egy tanulószobai csoport működik, ahol nyugodt körülmények között készülhetnek a gyerekek a másnapi órákra, felügyeletük 16.00 óráig biztosított.

Vannak tantermek, ahol interaktív tábla használatával teszik könnyebbé az ismeretek elsajátítását a diákok számára.

Az iskola pedagógiájának alapja az egyéni bánásmód, minden gyermek belső értékeinek felszínre hozása. A tudás megszerzése mellett hangsúlyos a szociális kompetenciák kialakítása, azaz az együttműködési képesség, az érzelmi intelligencia fejlesztése. Kiemelt figyelmet fordítanak a keresztény kulturális hagyományok átadására.

Az intézmény működése során előtérbe állítja a hátránykompenzációt, mivel az iskolába jelentős számú halmozottan hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermek jár.

Kiemelkedően fontos feladatnak tekinti az iskola a sportélet támogatását, szem előtt tartva a rendszeres testmozgás kedvező közösségteremtő, lélektani és egészségügyi hatását.

A diákok mindegyike hátrányos helyzetű.

A gyermekek fejlesztésének érdekében az iskolában több szakkör is működik: népi kismesterségek, kézimunka, gitár, tánc, informatika. A lemaradó tanulók felzárkóztatására egyéni és csoportos korrepetálásokat szerveznek.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

mail szimfonia@maltai.hu

mobile+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Symphonia Alapítvány

Budapest, 1112 Ördögorom utca 12.

mail symphonia@symphonia.hu

mobile+36 20 669 3753

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Magyar Máltai Szeretetszolgálat © Minden jog fenntartva.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

szimfonia@maltai.hu

+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Jogi nyilatkozat