Hogyan segíthetek?
Hogyan segíthetek?

Országos hangszergyűjtés


A Szimfónia programba jelentkező gyerekek száma sokszorosan felülmúlta előzetes várakozásainkat. Jelenleg a program keretében megvásárolt hangszerek száma jóval kevesebb, mint a zenélni tanuló gyermekeké.

Ezért 2014 szeptemberében országos hangszergyűjtő akciót indított a Máltai Szeretetszolgálat.

Az akció keretében használt, megunt, kinőtt zeneszerszámokat, elsősorban vonós és fúvós hangszerek felajánlását várjuk. Az akció támogatói között ismert művészek is felbukkantak, az elsők között ajánlotta fel támogatását Demjén Ferenc, Kocsis Zoltán, Mága Zoltán és Szenthelyi Miklós.

Kérjük, segítsen Ön is!

A hangszereket előzetesen egyeztetett helyszínen veszik át a Szeretetszolgálat munkatársai, a felajánlásokat a hangszer@maltai.hu e-mail címen, vagy munkaidőben a (061) 391-4730-as telefonszámon fogadják.

 

1%

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat emberek tízezreinek segít a bajban. Azt adja, amire a rászorulóknak szüksége van. Jelen van a nélkülözők életében. Tudja, hogyan kell jól segíteni.

A Máltai Szeretetszolgálat adószáma: 19025702 – 2 - 43

Kérjük, idén is támogassa adója 1%-ával a Máltai Szeretetszolgálatot!

Ezt a következőképpen teheti meg:

a. A rendelkező nyilatkozatot (nyilatkozatokat) tartalmazó borítékot az adóbevallási csomagjában helyezze el, vagy lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban személyesen, vagy postán juttassa el a május 21-i határidőig az adóhatóságnak.

b. Nyilatkozatát megteheti a személyi jövedelemadó bevallással együtt a nyomtatványgarnitúra részét képező "perforált" íven is, amelyet majd az adóhatóság választ le a perforálás mentén. (Az adózónak nem kell letépni és külön borítékba helyeznie.)

c. Ha elektronikus adóbevallást nyújt be, rendelkező nyilatkozatát az adóhatóság honlapjáról letölthető nyomtatványkitöltő programmal készítheti el és küldheti meg az adóhatóságnak.

d. Munkáltatói adómegállapítás esetén a rendelkező nyilatkozatot tegye postai borítékba! A borítékot zárja le, lássa el adóazonosító jelével és írja alá úgy, hogy aláírása áthaladjon a leragasztáson, és így juttassa el a munkáltatójához legkésőbb tíz nappal a május 21-i bevallási határidő előtt.

e. Ha már benyújtotta bevallását, de az 1%-ról még nem rendelkezett, nyilatkozatát május 21-ig még papíron, vagy elektronikus úton is beküldheti.

Köszönjük!

A rendelkező nyilatkozat innen letölthető!

 

Pénzbeli támogatás

 

Vannak gyerekek, akiket otthon csak a négy fal vár. Gyerekek, akik…

…nem jutnak el zeneiskolába,

…nem iratkozhatnak be sportolni,

…nem járhatnak nyelvórára.

A Szimfónia Program keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Symphonia Alapítvány tizenöt, hátrányos helyzetű gyerekeket tanító iskolában indított ingyenes zenei képzést. Az ingyenes órákon a gyerekek…

…zenélni tanulnak,

…átélik a siker élményét,

…képességei sokrétűen fejlődnek.

A zenélés rendszert, megvalósítható célokat és kreativitást visz az életükbe, így segíti felemelkedésüket. Segítsen most Ön is! A Szimfónia programot közvetlenül a Szeretetszolgálat bankszámláján keresztül is támogathatja. Bankszámlaszám: 11784009-20202022. Kérjük, a közlemény rovatba írják be: „Szimfónia program”.

* * *

A Máltai Szeretetszolgálat különböző programjait a http://adomanyozz.hu/ honlapon keresztül támogathatja pénzbeli adományaival. Az oldalon keresztül (Programjaink/Játszani is engedd/Szimfónia program) lehetőség van a Szimfónia program közvetlen támogatására is.

 

Önkéntesség


A Szeretetszolgálat egyik fontos alapelve az önkéntesség. Bár a szakmai elvárások, a törvényi szabályozások miatt egyre több fizetett alkalmazott dolgozik a szolgálatban, önkéntes segítőink jelenléte, elkötelezett munkája ma is nélkülözhetetlen a Szeretetszolgálat számára. Az MMSZ budapesti intézményeiben ma 350-400 fő között van azoknak a száma, akik tevékenyen részt vesznek a szolgálat napi életében. A hajléktalan emberek segítésétől az idősek, betegek gondozásán át a családokkal, gyerekekkel való foglalkozásig szinte mindenhol találkozhatunk önkéntes segítőinkkel.

A Szimfónia program is várja önkéntes segítők jelentkezését. Munkánkba fiatalok és idősebbek is bekapcsolódhatnak. Egyaránt várunk a szociális, pedagógiai, vagy zenész-és zenetanári szakmában jártas, gyermekekkel való foglalkozásban tapasztalt jelentkezőket, illetve olyan nyitott, energikus segítőket is, akik számára sok újdonságot hordoz ez a program.

Elsősorban az alábbi feladatokra keresünk segítőket:

  • zenei foglalkozásokon hangszeres tudással való közreműködés, együtt zenélés a gyerekekkel,
  • a gyermekek külső programokra való kísérése,
  • nem zenei foglalkozásokon, közös játékokon, nagyobb rendezvények lebonyolításában való közreműködés (kisebb-nagyobb szervezési feladatok, teremdíszítés, tízórai, uzsonna készítése)

Az önkéntességgel kapcsolatban a megadott elérhetőségek valamelyikén (szimfonia@maltai.hu; +36 1 391 4730 - 768-as mellék) érdeklődhet.Link küldés
.
Cikk nyomtatás

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

mail szimfonia@maltai.hu

mobile+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Symphonia Alapítvány

Budapest, 1112 Ördögorom utca 12.

mail symphonia@symphonia.hu

mobile+36 20 669 3753

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Magyar Máltai Szeretetszolgálat © Minden jog fenntartva.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

szimfonia@maltai.hu

+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Jogi nyilatkozat