Életképek
Toborzás (csoportok kialakítása)

"A harmadikosok csoportja kezdetben nyolcfősnek indult, két osztályból válogatva. Mostanra csak az 3/A. osztályból megvannak vagy 13-an! (…) Ez fantasztikus! Elkezdődött a harmadikasok foglalkozása, és pár perc múlva bejött az osztályfőnök, hogy nem jöhetnének-e még? Hát hogyne jöhetnének!?"


kep_toborzas04"A mai napon az iskolában kikapcsoltattuk délelőttre a csengőt és különböző szignálokkal, indulókkal mi csaltuk ki a gyerekeket az udvarra a szünetekben. Először az alsósoknál kezdtünk, ott nagyon sok csillogó szemre leltünk, nagy volt az érdeklődés. Aztán jött a felső tagozat, na, az már nehezebb eset, hozzájuk teljesen máshogy kell közeledni. Természetesen más az érdeklődési körük, néhányuk már borzasztóan vagánynak érzi magát, őket már nem igazán érdekli a "Süss fel nap". A 2. szünetben, amikor velük voltunk, akkor már puhultak egy kicsit, de velük több gond lesz, ami nem baj, kell a kihívás:)"


"A kedvcsináló során minden gyerek vehetett magához egy ütő hangszert és már közösen együtt zenélgettünk. Nekik is és nekünk is nagy élmény volt. Egyébként a D osztályokban sok a különleges odafigyelést igénylő gyermek, ezért kis létszámú osztályokról van szó. Tehát nekiindult körbe-körbe az alsós osztályokba és elvarázsoltuk a gyerekeket, a legszebb mondat az volt, amikor egy pici szemüveges kislány (miután mondtuk, hogy lehet majd jönni hegedülni és csellózni) annyit tudott csak mondani csillogó szemmel, tátott szájjal, hogy GYÁ, HEGEDÜLNI."


toborzas_02"Ez a hét úgy elszaladt, hogy észre sem vettem. Teljes valójában elindult a Szimfónia az iskolánkban. A gyerekek jönnek, jönnek, jönnek és csak jönnek.... Nagyon élvezik ezt az egészet, de szerintem a többiek nevében is mondhatom, hogy mi is. Nálunk nincs még kirajzolódva sem a pontos létszám, sem a foglalkozások pontos időpontjai, de remélem rövid időn belül minden a helyére kerül. Nem tudunk úgy közlekedni az iskola területén belül, hogy a gyerekek ne támadnának le minket azzal a kérdéssel, hogy ők mikor jöhetnek zenét tanulni.""Nagyon sok gyerekkel, szülővel tudtam beszélgetni a mai nap folyamán, sikerült felkeltenem az érdeklődésüket a Szimfónia program iránt. Többen akadálynak vették azt, hogy még soha nem vettek kezükbe hegedűt, de úgy vettem észre, hogy meg tudtam nyugtatni őket. Saját magamat vettem példaként miszerint magam is velük együtt fogok megtanulni hegedülni. Ez mindenkinek tetszett. A faluba mindenki erről a lehetőségről beszél, többen fel is kerestek emiatt."

kep_toborzas01kep_toborzas02kep_toborzas03

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

mail szimfonia@maltai.hu

mobile+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Symphonia Alapítvány

Budapest, 1112 Ördögorom utca 12.

mail symphonia@symphonia.hu

mobile+36 20 669 3753

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Magyar Máltai Szeretetszolgálat © Minden jog fenntartva.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

szimfonia@maltai.hu

+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Jogi nyilatkozat