Életképek
Megérkeznek a hangszerek

"Aztán amikor megérkeztek a zenetanárok a hangszerekkel és bementünk az első osztályba a negyedikesekhez, a gyerekek teljes extázisba estek. Volt, aki szó szerint remegett, amikor meglátta a hangszereket, az egyik kisfiú pedig annyira nem bírt megnyugodni, hogy engem ölelgetett. Tisztára, mint egy Beatles koncerten a tini lányok! A srácok egyből nagyon megtalálták a hangot a gyerekekkel. Volt hangszerbemutató és közös éneklés is."


Megérkeznek a hangszerek"Csütörtökön végre hozzánk is megérkeztek a hangszerek! Ez a fiúkból olyan lelkesedést váltott ki, amin magam is meglepődtem. Teljesen felpörögtek, mindent azonnal meg akartak csinálni, székeket szereztek, a falakat díszítették, én laptopot szereztem az iskolától magunknak. A péntek is hasonlóképpen telt, hogy a következő héttől már úgy tudjuk elkezdeni a munkát, hogy készen van a saját kis kuckónk. Még néhány dolog hátra van, aminek a nagy részét remélhetőleg hétfőn megoldjuk, de végre már kezd összeállni a kép és ez nagyon jó érzés. A gyerekek teljesen ránk vannak tapadva, mindenki jönni akar zenét tanulni..... Kíváncsian várom a következő heteket!"

"Megérkeztek! Megérkeztek a hangszerek! El sem hiszem még igazán, de végre megérkeztek! :)


Megérkeznek a hangszerekDél körül megérkezett Miklós a hangszerekkel hozzánk. Így lett jó pár furulyánk, két klarinétunk, 4 trombitánk, kottaállványaink, fuvoláink. Nagy volt a mosoly a zenetanáraink arcán is. :)


Kicsit olyan volt, mint a Szenteste.


Délután a gyerekek már birtokba is vettek belőle párat, főként a furulyákat és a trombitákat. Felcsendült a „Süss, fel nap” több hangszeren is. Nagyon jó érzés volt, látni, ahogy a gyerekek a hangszereknek örültek, és ahogy újabb gyerekek jöttek, hogy ők is szívesen kipróbálnák a hangszereket holnap! Fantasztikus volt a mai nap."


"Nagy örömünkre megérkeztek a hangszerek! És, igen, a hangszer kézbevétele megváltoztatta a gyerekeket! Első órán kiderült mennyire leköti őket, és hogy mennyire akarják ezt csinálni!! Hegedűtartás, vonófogás, Dénes-húr ritmuspengetés, aztán vonóval közösen! Megvolt az első közös muzsikálási (zenekari) élmény! Nagyon élvezik! Hajráááááá!"

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

mail szimfonia@maltai.hu

mobile+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Symphonia Alapítvány

Budapest, 1112 Ördögorom utca 12.

mail symphonia@symphonia.hu

mobile+36 20 669 3753

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Magyar Máltai Szeretetszolgálat © Minden jog fenntartva.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

szimfonia@maltai.hu

+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Jogi nyilatkozat