Életképek
Karácsony

"A karácsonyi műsor közepén kaptunk helyet, így előtte utána hangszerekkel a kezükben ültek a szimfóniások. A harmadikos csapatnál senki se pengetett, egy hegedűnyikkanás se volt, pedig nagyon izgultam, hogy nem tudják úgy végig ülni, hogy ne csináljanak valamit a hangszerrel. A felsősöknél azért itt-ott megszólalt valami, pláne miután megvolt a mi részünk."


"Szerdán délután 14:00 órakor kezdődött a karácsonyi ünnepség az ebédlőben. Gyönyörűen fel volt díszítve a kis terem, szép volt a karácsonyfa, hangulatos a díszlet… Kinn is meleg volt és napsütés, benn is ez volt érezhető…, melegség, otthonosság.

karacsonyAz ebédlőben lévő felnőttek rengeteget dolgoztak, ünnepélyessé varázsolták az asztalokat, finomságokat raktak ki azokra..., ennyi édességet rég nem láttam...

Lassan érkeztek a vendégek is, a szülők, majd a gyerekek..., annyian lettünk a műsor kezdete előtt, hogy egy meggymagot nem lehetett volna leejteni…, hihetetlen mennyien eljöttek. Kicsik, nagyok, idősek, fiatalok egyaránt.

A műsor nagyon jó volt, a szimfóniás gyerekek kitettek magukért, nagyon ügyesek voltak. Az ünnepségen volt tánc, szavalás, árnyjáték. Kedves kis műsor kerekedett az egészből."

"A lényeg, hogy kb. 10 perces késéssel a műsor elindult. Nem volt semmilyen fennakadás, a gyerekek, mint a kisangyalok, nagyon fegyelmezettek voltak. Fantasztikus élmény volt, megható…, bár nincs még gyerekem, de most lett egyszerre 45…, leírhatatlan érzés…, izgultam értük, bátorítottam őket, büszkeség töltött el, közben a legfontosabb dolog járt a fejemben, hogy ők is élvezzék. Azt hiszem az érzések teret nyertek és utat törtek..."


karácsony4"Pénteken megvolt a karácsonyi műsor a mi sulinkban is..., nagyon-nagyon ügyesek voltak a gyerekek :) De tényleg..., olyan büszkék voltunk rájuk..

Este pedig a tanári karnak és az iskolába dolgozóknak volt egy kis mulatság, ahova minket, szimfóniásokat is szeretettel vártak. Mónikával elmentünk egy kicsit beszélgetni. Jól éreztük magunkat, és nagyon örültünk, mikor megdicsérték a munkánkat és persze a gyerekeket, hogy mennyire ügyesek..., nem gondolták volna, hogy képesek kiállni furulyázni fegyelmezetten és szépen (ezt ők mondták!), de ez az elmélet most megdőlni látszik a fejükben. Már arról beszélgettek, hogy mikor lehetne szereplést biztosítani a gyerekeknek"


karácsonyi_kép "És végül elérkezett a pénteki nap, mikor délelőtt a 0-3 éves gyerekekkel karácsonyoztunk, 13.00-kor jött a váltás a szimfóniás gyerekekkel, 14.00-től a tanodás fiatalokkal, végül fél 4-től a falu apraja-nagyjával közösen ünnepeltük meg ezt a csodálatos napot!

A szimfóniás gyerekek előadással készültek, hegedültek, énekeltek, pásztorjátékban szerepeltek. Fantasztikus hangulat volt a házban, és tényleg úgy éreztem magam, mintha én lennék az összes gyereknek a tyúkanyója. A kollégák is megemlítették, hogy régen láttak már ennyire önfeledten boldog gyerekeket, illetve mennyire tisztelnek és megbíznak bennem. Hát jó érzés volt örömet okozni nekik."

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

mail szimfonia@maltai.hu

mobile+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Symphonia Alapítvány

Budapest, 1112 Ördögorom utca 12.

mail symphonia@symphonia.hu

mobile+36 20 669 3753

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Magyar Máltai Szeretetszolgálat © Minden jog fenntartva.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

szimfonia@maltai.hu

+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Jogi nyilatkozat