Életképek
Iskolák közötti találkozók

IMG_0089_1IMG_8402„Vonós találkozót szervezni nagy munka. Nagyon nagy. De a jó hír: mindenképpen megéri! Tudjátok, azokért a csillogó szempárokért, meg a sajátjainkért is! ;)) Néhányat aludtam azóta, s teljesen letisztulva jelenik meg előttem ez a két nap: fantasztikus volt.”


„Hagytuk a gyerekeket szabadon játszani, körülnézni a szépséges Zsolnay Negyedben, ám amikor azt észleltük, hogy igényük van a szervezett játékra, akkor játszottunk – többek között – adj király katonát, krokodilos-nílusos fogócskásat, kacsintós gyilkososat, sálért harcolósat. Minden csapat fél-háromnegyed órát töltött egy helyszínen, a további helyszíneken szólampróbák és kézműves foglalkozások várták a gyerekeket. Rengeteget mókáztunk kint!”


„Ebéd után pedig zene-zene és zene. Annyira megható volt a végén a koncert, igazi zenekarrá lettünk, hegedűsök, csellisták, ütősök, felső szólam, alsó szólam, karmester...”


probav_42„Minden a helyére kerül..., ezt lehetett érezni, mikor az 1. Déli Vonós Találkozón összeállt a zenekar, megszólaltak a dalok és összecsengtek a szólamok. Hatalmas élmény volt érezni, hogy a gyerekek fejében összeállt, miért is gyakoroltunk hónapokon át, milyen is egy nagy zenekarban egymásra és a karmesterre figyelve játszani. Nagyon jó volt látni, hogy az egész napot örömmel élték meg. Bejöttek az ismerkedős játékok, a szólampróbán ügyesek voltak, a kézműves teremben nagyon szép dolgokat alkottak, a játék önfeledt volt, a zeneteremben kíváncsian próbálták ki a fúvós, ütős hangszereket és a végén a nagyzenekar...”


„Az uzsonnánál körbekérdeztem az enyéimet, hogy mi tetszett nekik a legjobban. Voltak persze olyan válaszok, hogy a majdnem bunyó, meg az ugráló vár, a kaja, de olyan is akadt, hogy az amikor a tanárok zenéltek (és tényleg tátott szájjal nézték őket), meg azt is mondta egy negyedikes fiú, hogy ez volt eddig a legjobb napja.”


„Néhány elkapott megjegyzés az I. Északi Vonóstalálkozón a gyerekektől:

„Ha nagy leszek, én is ide fogok járni." (Avasi Jezsuita Gimnázium)

"Ha nagy leszek, és gazdag, gimnáziumot fogok építeni."

"Új barátokat szereztem."

v_20v_65v_82v_105

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

mail szimfonia@maltai.hu

mobile+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Symphonia Alapítvány

Budapest, 1112 Ördögorom utca 12.

mail symphonia@symphonia.hu

mobile+36 20 669 3753

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Magyar Máltai Szeretetszolgálat © Minden jog fenntartva.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

szimfonia@maltai.hu

+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Jogi nyilatkozat