Életképek
Az első fellépések

"Az iskola udvarán tartott minikoncert nagy sikert aratott mind az előadók, mind a hallgatók körében. Egyrészt nagyon jóleső érzés volt, hogy a gyerekek saját maguk találták ki, hogy ki kellene menni az udvarra és megmutatni, hogy eddig mit tanultak, másrészt az is önmagáért beszélt, hogy a darab után azt mondták a srácok, hogy izgultak. Ezek mind olyan dolgok, amitől összeszorul az ember szíve. És ez még csak ugye a kezdet."


"Az elmúlt hét sűrű volt. A mindennapi "rutin" feladatok mellett sokat próbáltunk a zenekarral az iskolai bálra, ami tegnap volt.

Talán emlékeztek, milyen hirtelen jött lehetőség volt ez számunkra. Merészség kellett ahhoz, hogy bevállaljunk egy ilyen horderejű fellépést, de ahogy mondani szokták: bátraké a szerencse! Amikor ez a fellépés szóba került, voltak, akik túlzásnak gondolták elvállalni, sőt voltak, akik egyenesen lehetetlennek tartották megcsinálni, de végül örülök, hogy pont nekik volt a legszélesebb a mosolyuk tegnap este, amikor a zenekar játszott és közben a közönség lelkesen, ütemesen tapsolt.

Hogy szakmailag milyen volt? Nem tudom. Én úgy izgultam, hogy alig tudtam másra figyelni, mint arra, hogy egyszerre induljon el a zenekar, menet közben ne boruljon össze, és lehetőleg egyszerre is fejezzük be a számot. Sajnos nincs az a felvétel, ami vissza tudná adni a próbák során való készülődést, a fellépés előtti izgalmat, a szülők kíváncsiságát és velünk való izgulását, a bemutató utáni euforikus érzést! A csapatban való gondolkodás, az egymás iránti tisztelet, a mindenki által elfogadott célért történő közös munka, a felelősség, az egymásra épülés, a bizalom, és még sorolhatnám szinte vég nélkül, mi az, amivel mindannyian gazdagabbak lettünk."

elsof1 elsof2 elsof3

"Kedden megvolt a második koncertünk, amit végre már az iskolások és a tanári kar előtt adhattunk elő. Hatalmas nagy sikerük volt a gyerekeknek, amit a kisebb szimfóniás gyerekek énekes műsorral vezettek föl. Ámultak-bámultak a jelenlévők, büszkék voltunk a gyerekekre.

Ma a templomba léptünk föl, holnap pedig, délután a falu karácsonyi ünnepségén mutathatják meg mindenki előtt a tudásukat.

Hát hazudnék, ha nem mondanám, hogy kezdünk elfáradni. Ránk fér majd a pihenés!"


"Mire kezdtek szállingózni a szülők, már látszott a gyerekek is izgulnak, de amíg a "várakozó" teremből el nem indultak kifelé, addig ugyanolyan hangosak és fegyelmezetlenek voltak. De ahogy elindultak kifelé, látszott, hogy megszeppennek. A sorokba rendeződés még így sem volt az igazi, de figyeltek a zenetanáraikra. Amikor Lacika elkezdett feltűnősködni, csak intettem a fejemmel, hogy nézze csak, az igazgató úr is figyel – egyből haptákba vágta magát.

A fellépés után kérdezgettem a szülők véleményét, és mindenkinek nagyon tetszett, el sem tudták volna képzelni saját gyerekeikről, hogy ilyesmit képesek megtanulni. Az igazgató úr is elismerését fejezte ki:)

Én is nagyon büszke vagyok a gyerekeinkre és remélem, hogy ezen felbuzdulva karácsonykor még jobbak leszünk."

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

mail szimfonia@maltai.hu

mobile+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Symphonia Alapítvány

Budapest, 1112 Ördögorom utca 12.

mail symphonia@symphonia.hu

mobile+36 20 669 3753

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Magyar Máltai Szeretetszolgálat © Minden jog fenntartva.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Szimfónia program

Budapest, 1125 Szarvas Gábor út 58-60.

szimfonia@maltai.hu

+36 1 391 4730 - 768-as mellék

Jogi nyilatkozat